David Icke - Ojciec teorii o reptilianach

dodany przez GreGG w Zagadkowy Świat

[Obrazek: 657232-352x500.jpg]

David Icke (ur. 29 kwietnia 1952 roku w Leicesterze, Wielka Brytania) to brytyjski pisarz, badacz i mówca publiczny, który stał się znany dzięki swoim kontrowersyjnym teoriom spiskowym i przekonaniom o istnieniu tajnych sił, które rzekomo kontrolują świat.

Icke zaczął swoją karierę jako dziennikarz sportowy, pracując dla takich brytyjskich gazet jak "The Sun" i "Daily Mail". W 1990 roku ogłosił, że został obdarzony wizjami, w których dowiedział się, że światem rządzą tajne grupy, w tym rasa gadów, czyli istot pozaziemskich, które zamieszkują Ziemię od czasów starożytnych.

Jego kontrowersyjne teorie obejmują wiele tematów, w tym globalny spisek, kontrolę umysłów, tajne organizacje i mistyczne koncepcje jak reinkarnacja, energia i aura. W swoich książkach, wywiadach i wystąpieniach publicznych Icke podkreśla potrzebę przebudzenia ludzkości i przeciwstawienia się siłom, które jego zdaniem dążą do stworzenia światowego rządu.

Icke był wielokrotnie krytykowany przez media i społeczność naukową za swoje teorie, uważane przez niektórych za pseudonaukę i paranoję. Niemniej jednak, jego książki sprzedają się w milionowych nakładach, a jego wykłady i wystąpienia cieszą się popularnością wśród jego zwolenników.

Najbardziej kontrowersyjnym i kontestowanym elementem w przekonaniach Icke'a jest jego przekonanie o istnieniu Reptilian - ludzi, którzy w rzeczywistości są zmutowanymi gadami, kontrolującymi światową politykę i gospodarkę. Icke uważa, że wiele sławnych i wpływowych osób, w tym polityków i celebrytów, jest w rzeczywistości Reptilianami.

Jednym z kontrowersyjnych przekonań Icke'a jest przekonanie, że zamachy terrorystyczne, takie jak zamachy z 11 września czy zamachy w Londynie w 2005 roku, były inscenizowane przez rządy, aby uzasadnić wojny i ograniczenie wolności obywatelskich. Icke uważa, że media w rzeczywistości ukrywają prawdziwą prawdę o tym, co się stało, a także kryją prawdę o innych wydarzeniach, takich jak m.in. pandemia COVID-19.

Innym kontrowersyjnym przekonaniem Icke'a jest jego przekonanie o konieczności wyjścia ludzkości z iluzji, w której żyjemy, i odzyskanie naszych prawdziwych mocy i potencjału jako ludzkości. Icke uważa, że ludzkość jest kontrolowana przez tajne organizacje, które chcą nas trzymać w niewoli i zapobiegać nam osiągnięciu naszego pełnego potencjału.

Icke uważa, że istnieje również związek między Reptilianami, których istnienie jest przez niego podtrzymywane, a tajnymi organizacjami, które kontrolują świat. Według niego Reptilianie kontrolują te organizacje, a także korzystają z ludzkiej krwi jako eliksiru życia.

David jest autorem wielu książek, w których szczegółowo opisuje swoje przekonania.

Lista wybranych książek autorstwa Davida Icke:

1. ,,The Robot's Rebellion" (1994)

[Obrazek: 518J7ECZCML._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg]

Icke przedstawia w tej książce swoją teorię o tym, że ludzkość została zaprogramowana, aby działać jak roboty i że należy odzyskać swoją wolność i indywidualność.

2. ,,And the Truth Shall Set You Free" (1995)

[Obrazek: 51HJDPVG19L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg]

Książka ta zawiera przemyślenia Icke'a na temat globalnego spisku, kontrolowania umysłów i tajnych organizacji, jak również informacje na temat reinkarnacji i innych mistycznych koncepcji.

3. ,,The Biggest Secret" (1999)

[Obrazek: 91BlG7rNn+L._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg]

Kontynuacja tematu poprzedniej książki, w której Icke przedstawia swoją teorię o tajnych siłach kontrolujących świat, w tym grupie gadów i ich planach stworzenia światowego rządu.

4. ,,Children of the Matrix" (2001)

[Obrazek: 81OELJ4wtUL._AC_UF1000,1000_QL80_.jpg]

Książka ta przedstawia teorię Icke'a o pochodzeniu ludzkości i wpływie tajnych sił na nasze życie, a także zawiera informacje o programowaniu umysłu i kontroli nad mediami.

Wszystkie książki Davida Icke'a opierają się na jego teoriach spiskowych i mistycznych koncepcjach, a także na jego wizji zmiany świata poprzez uzyskanie kontroli nad umysłem i duchową przemianę. Większość z tych książek jest bardzo kontrowersyjna i krytykowana przez niektórych, ale jednocześnie mają liczne grono zwolenników i czytelników, którzy podziwiają poglądy i wizje autora.

Moje osobiste zdanie na temat Davida Icke:

Uważam że warto zapoznać się z twórczością Davida nie tylko w celu zgłębienia wiedzy na temat reptilian czy teorii spiskowych ale również aby wziąć pod uwagę jego koncepcje odnośnie świadomości i duszy. Godne polecenia są także wywiady w których porusza ,,kontrowersyjne" tematy w których bardzo umiejętnie ,,łączy kropki". 

Link do pełnego wywiadu który daje do myślenia: https://www.cda.pl/video/52413303f

W internecie można oczywiście znaleźć krótsze wersje, zawierające omówienie poszczególnych tematów. Z ciekawostek dodam że kilka jeśli nie więcej wywiadów z udziałem Icke zostało usuniętych/zbanowanych a dziennikarze/osoby prowadzące wywiad otrzymały ostrzeżenia o możliwym zakończeniu kariery/usunięcia kanału itp. 

Wszystkie książki są w języku angielskim, jednak można je kupić na allegro oraz innych stronach z książkami w języku polskim.

David Icke ląduje na 3 miejscu mojej listy ulubionych Brytyjczyków tuż za Eltonem Johnem oraz Freddim Mercurym. 
David Icke jest zdecydowanie wyraźną osobistością, przedstawiał on także koncepcję Księżyca jako system kontroli, ale swoją wiedzę zaczerpnął od innych, nie podając swoich źródeł. David Icke mówi, także o mogących zmieniać kształty reptoidach potrzebujących krwi, aby utrzymać swój wizerunek, co pokrywa się także z tematem dotyczącym adrenochromu, o którym pisałem już niejednokrotnie. David Icke był także na tropie podziemnego miasta zbudowanego w Wielkim Kanionie, ale jak to często bywa znane nam już Instytut Smithsona zaciera każdy z możliwych śladów.
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Faktycznie, adrenochrom oraz gadzie zapotrzebowanie na ludzką krew ma sens w tym przypadku. Dopiero teraz zdałem sobie z tego sprawę. Ale mam ubaw haha. Czy kojarzysz może rzekomą bardzo dawną cywilizację która wielbiła bogów gadów? Wiem tylko że gdzieś na ziemii zostały odnalezione figurki o gadzich cechach i mogły należeć do kultu wielbiącego te stworzenia?
Tak kojarzę, pomiędzy Eufratem a Tygrysem zamieszkiwała niegdyś taka cywilizacja i pozostały po niej między innymi wykopane przez archeologów figurki gadzich humanoidów. Chodzi o kulturę Ubaidian, która istniała w Mezopotamii między 4000 a 5500 lat przed naszą erą. Tak jak w przypadku starożytnych Sumerów tak i w tym przypadku nieznane jest ich pochodzenie.

Zdjęcie omawianych figurek

[Obrazek: lizardmen.jpg]

[Obrazek: goddessmyth-0.jpg]
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Niesamowite, jestem ogromnie wdzięczny za odpowiedź i jeszcze bardziej pod wrażeniem Twojej wiedzy Smile
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »