Poszukiwacz przygód odwiedza tajemniczą jaskinię w pobliżu Strefy 51 i znika bez ślad

dodany przez Amon w Zagadkowy Świat

Poszukiwacz przygód odwiedza tajemniczą jaskinię w pobliżu Strefy 51 i znika bez śladu

[Obrazek: Screenshot-2023-10-29-at-11-39-41-Ein-Ab...svolle.png]

10 listopada 2014 roku amerykański poszukiwacz przygód Kenny Veach wyruszył do tajemniczej jaskini w pobliżu bazy wojskowej Area 51. To miała być jego ostatnia wyprawa. Pomimo zakrojonej na szeroką skalę akcji poszukiwawczej i licznych doniesień, po 47-latku wciąż nie ma śladu. Czy pustynny wędrowiec padł ofiarą gangu przestępczego, popełnił samobójstwo, a może się ukrył?

Wielu poszukiwaczy przygód zaginęło na pustyni Nevada. Jednym z nich jest 47-letni wówczas Kenny Veach. W październiku 2014 r. pustynny wędrowiec odkrył dziwną jaskinię w kształcie litery M w pobliżu Gór Owczych na północ od Las Vegas, w pobliżu bazy wojskowej Area 51. Na swoim kanale You Tube, pod pseudonimem "snakebitmgee", poszukiwacz przygód opisał wibracje, jakie odczuwało jego ciało, gdy zbliżał się do jaskini:

Cytat:"Podczas jednej z moich wędrówek w bazie sił powietrznych Nellis odkryłem ukrytą jaskinię. Wejście do tej jaskini miało kształt idealnej litery M - zawsze wchodzę do każdej jaskini, którą znajdę, ale kiedy zacząłem wchodzić do tej konkretnej jaskini, nagle całe moje ciało zaczęło wibrować. Im bardziej zbliżałem się do wejścia do jaskini, tym wibracje stawały się gorsze. Nagle bardzo się przestraszyłem i uciekłem. To była jedna z najdziwniejszych rzeczy, jakie kiedykolwiek mi się przytrafiły".

Ten komentarz sprawił, że zainteresowanie Jaskinią M, która miała być ostatecznym celem Veacha, wzrosło. Zwolennicy praktycznie namawiali Veacha do odwiedzenia i wejścia do pozornie nadprzyrodzonej jaskini jeszcze raz i sfilmowania wszystkiego ze szczegółami. Ponieważ Veach nigdy nie zabierał ze sobą GPS ani kompasu na swoje wyprawy, sfilmował swoją wędrówkę na Sheep Mountain i wkrótce uwierzył, że znalazł tajemnicze wejście do jaskini M. Poszukiwacz przygód wędrował przez dziesięć godzin i filmował każde miejsce, łapał kamerą dzikie zwierzęta, jadł orzeszki piniowe - ale za nic nie mógł znaleźć wejścia do jaskini.

Co ciekawe, Sheep Mountain znajduje się na południe od niesławnej Strefy 51, co czyni jaskinię jeszcze bardziej interesującą i kuszącą dla zwolenników Veacha i teoretyków spiskowych.

"Nie wracaj do tego miejsca!"

47-latek w jednym ze swoich komentarzy nawiązał nawet do jaskini M i filmu Son of Area 51 Technician. Po tym, jak Veachowi nie udało się odnaleźć jaskini podczas wyprawy w październiku 2014 roku, jego zwolennicy namawiali go do powrotu. Z jednej strony społeczność chciała rozwiązania zagadki wibracji, z drugiej potwierdzenia istnienia jaskini. Tylko jeden komentator zdecydowanie ostrzegł Veacha, aby nie odwiedzał tego miejsca ponownie. Napisał:

Cytat:"NIE nie wracaj tam. Jeśli znajdziesz wejście do jaskini, nie wchodź, bo nie wyjdziesz". 

Kim jest komentator i co wie o jaskini? Do dziś pozostaje on widmem. Czy Veach sam napisał ten komentarz pod innym pseudonimem, aby nadać historii dodatkowego kopa?

10 listopada 2014 roku 47-latek udał się do jaskini po raz kolejny. Miała to być jego ostatnia wyprawa. Kiedy po dwóch dniach poszukiwacz przygód nadal nie wrócił, jego dziewczyna Sheryon Pilgrim i jego rodzina zawiadomiła policję w Las Vegas. Służby ratunkowe były w stanie wyśledzić mężczyznę z powrotem do miejsca, które pokazał w swoim "M-Cave Hike Video". W dniu 22 listopada 2014 r. grupa poszukiwawcza znalazła jego telefon komórkowy w pobliżu starego szybu kopalnianego, który również pojawia się w filmie. W poście na News 3 Las Vegas, dowódca Dave Cummings z Red Rock Search & Rescue powiedział:

Cytat:"Znaleźliśmy jego telefon komórkowy w pobliżu bardzo pionowego starego szybu kopalnianego, ale nie możemy znaleźć żadnych innych tropów".

Zaginięcie Kenny'ego Veacha do dziś budzi spekulacje. Wielu zwolenników uważa, że cała operacja była mistyfikacją, wskazując na brak relacji w mediach. Sceptycy zauważyli również, że Kenny Veach przesłał w sumie tylko pięć filmów na swoim kanale, z których cztery również dotyczyły sprzedaży rzeczy. Czy być może celowo zostawił swój pierwszy komentarz na temat M Cave na innym kanale przed opublikowaniem spektakularnego filmu M Cave Hike, aby zdobyć punkty?

Warto zauważyć, że w porównaniu z pozostałymi czterema filmami Veacha, film M Cave został obejrzany ponad milion razy. Inni komentatorzy sugerują, że Veach napotkał podejrzane postacie na pustyni i mógł zostać zabity. Inni widzą związek z bazą wojskową, ponieważ jego telefon komórkowy został znaleziony bardzo blisko tego obszaru. Podobno pod pustynią znajduje się kilka tuneli, do których można się dostać z tej bazy.

Czy Kenny Veach widział coś, czego nie powinien?

Te tunele rzekomo prowadzą do uwięzionych obcych. Czy to możliwe, że tunel prowadzi do tajemniczej jaskini M? Możliwe, że Veach widział coś, czego nie powinien. Dwa lata po zniknięciu Veacha, pod jego filmem z wędrówki po Jaskini M pojawił się nowy komentarz od osoby podającej się za Sheryon Pilgrim, jego dziewczynę. Kobieta wyjaśnia, że Veach uwielbiał wędrować, odwiedzać i odkrywać nawiedzone miejsca i szyby kopalniane. Następnie rzuciła bombę, twierdząc, że jej przyjaciel wybrał się na Sheep Mountain, by odebrać sobie życie na pustyni. Brytyjski Daily Star również poinformował o zniknięciu Veacha.

Pilgrim powiedział gazecie

Cytat:"Przez wiele lat walczył z depresją i odmawiał przyjmowania leków lub wizyt u lekarza. Nieco ponad rok przed zniknięciem rzucił pracę. Znaleźli jego samochód w miejscu, o którym im powiedziałem. Na filmie widać, że znaleźli jego telefon komórkowy przy szybie kopalni. Szyb znajdował się zaledwie cztery godziny pieszo od jego samochodu. Mam wrażenie, że zostawił tam telefon komórkowy, którego nie można zlokalizować.  Nie miał też przy sobie kamery wideo. Zostawił ją w domu. Nie miał więc zamiaru niczego filmować".

Dokument CNN "Real Life Nightmare" szczegółowo opisał sprawę w odcinku "Mojave Mystery - Vanished in the Desert" z 28 listopada 2021 roku. Sheryon Pilgrim również pojawiła się przed kamerą i wyznała, że ona i jej chłopak zerwali przed jego zniknięciem. Brat Veacha Raymond i córka Victoria również wypowiedzieli się w dokumencie. Powiedzieli również, że 47-latek uwielbiał eksplorować pustynię. Opisali go jako szczęśliwego faceta. Ani słowa o depresji czy myślach samobójczych. Jaką tajemnicę skrywał Kenny Veach i jaką rolę odegrała Sheryon Pilgrim? Dlaczego twierdzi, że jej chłopak cierpiał na depresję i popełnił samobójstwo?

Dlaczego para rozstała się na krótko przed incydentem? Do dziś zniknięcie Kenny'ego Veacha pozostawia więcej pytań niż odpowiedzi.  Jeśli Veach naprawdę miał plany samobójcze i cierpiał na depresję, z pewnością jego rodzina coś by zauważyła - najwyraźniej tego nie zrobili, ponieważ opisali Veacha jako szczęśliwego faceta.

Czy Kenny Veach mógł paść ofiarą dzikich zwierząt lub przestępców? Jest mało prawdopodobne, aby baza sił powietrznych miała coś wspólnego z jego zniknięciem, ale nie można tego całkowicie wykluczyć, ponieważ obszar ten jest szeroko strzeżony przez ochroniarzy, którzy patrolują w białych jeepach. Jeśli 47-latek miał ze sobą na wycieczce pistolet 9 mm, który często nosił na wycieczkach, mogło dojść do wymiany ognia z ochroną - ale dlaczego siły bezpieczeństwa miałyby wtedy sprawić, że ciało zniknie. Innym możliwym wyjaśnieniem jest to, że poszukiwacz przygód zainscenizował własne zniknięcie, że rozpoczął nowe życie gdzie indziej pod nową tożsamością, co byłoby również wyjaśnieniem, dlaczego doszło do zerwania między nim a jego dziewczyną.

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

Wiadomości w tym wątku
Poszukiwacz przygód odwiedza tajemniczą jaskinię w pobliżu Strefy 51 i znika bez ślad - przez Amon - 10-29-2023, 01:03 PM

« Starszy wątek Nowszy wątek »