Czy istnieje sposób na opuszczenie symulowanego matrixa, w którym żyjemy?

dodany przez Amon w Ezoteryka / Okultyzm

Idea życia w symulacji nabrała zainteresowania w ostatnich latach wśród ludzi z różnych powodów, czy to sam fakt że jest to fascynujący temat albo ludzie zaczęli zdawać sobie sprawę że coś na tej planecie w tym ludzkim życiu jest nie tak. Według mnie ile będzie ludzi tyle będzie teorii jednak na wiele kwestii związanych z ziemskim życiem można znaleźć odpowiedź. Myślę że możliwość szukania odpowiedzi/prawdy i bycie ciekawskim/dociekliwym to dar dzięki któremu nie tylko się rozwijamy ale również pomaga nam uzmysłowić sobie że nie wszystko złoto co się świeci. Kilka lat temu miałem spaczony umysł i było mi po prostu źle ze sobą, tym co robię i czego nie robię. Siedziałem albo leżałem i długo się zastanawiałem jak to jest że jako dziecko byłem taki szczęśliwy, widziałem życie w cudownych kolorach tak jaskrawych jak nigdy a teraz jestem taki szary i byle jaki. Na szczęście wyszedłem na dobrą ścieżkę i przy okazji odkryłem swoją pasję do tej tematyki która jest poruszana tu na forum oraz na stronie strefy44. I tak po ponad roku zdałem sobie sprawę że żyjemy w iluzji społeczeństwa. Pieniądz to tylko symbol i źródło większości zła na ziemi. Lubię w wolnym czasie poświęcić kilka minut na wyobrażanie sobie jak by wyglądało ludzkie życie gdybyśmy tylko nie byli chciwi, agresywni i kłamliwi. Będąc teraz bardziej świadomym pracuje nad sobą i staram się medytować oraz ćwiczyć regularnie wiedząc że wyjdzie mi to na dobre i wiedząc że ta dobra zmiana nastąpiła po pesymistycznych rozmyślaniach o tym czym jest życie i czy może to być symulacja. Jakiś czas temu jeszcze zanim interesowałem się tymi tematami rozmawiałem z facetem w wieku około 30 lat który powiedział mi o eksperymencie w którym ktoś podjął się sprawdzić co się stanie gdy będzie się intensywnie wyobrażać że świat (ludzie, budynki, planety, uniwersum) nie istnieje. Z tego co pamiętam proces wyglądał w ten sposób że osoba biorąca udział w eksperymencie wyobrażała sobie że leci w górę i oddala się od wszystkiego aż sama zniknie. Rezultat wśród zaledwie kilku osób był jednakowy co wcześniej nie robiło na mnie wrażenia bo nie byłem tym zafascynowany. Każda z osób po pewnym czasie traciła przytomność a po przebudzeniu mówiła że natrafiła na niewidzialną blokadę zupełnie jak w grach video. Ile z tego jest prawdą nie wiem bo było to trochę dawno jednak jest to ciekawe spostrzeżenie.
Skocz do:

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy istnieje sposób na opuszczenie symulowanego matrixa, w którym żyjemy? - przez GreGG - 03-28-2023, 05:15 PM

« Starszy wątek Nowszy wątek »