Wiceprezydent USA: Obcy to „demony”

dodany przez Amon w UFO i Obce Cywilizacje

Wiceprezydent USA: Obcy to „demony”

[Obrazek: Screenshot-2026-04-01-at-13-49-40-US-V-com.png]

Wiceprezydent USA twierdzi, że uważa obcych za istoty demoniczne. Vance zapowiedział, że zamierza przeanalizować akta dotyczące UFO i wykorzystać swój uprzywilejowany dostęp, aby dotrzeć do sedna sprawy. Wiceprezydent USA JD Vance określił obcych jako „demony” i obiecał przejrzeć akta rządu USA dotyczące UFO.

Wypowiedział się on w ten sposób w wywiadzie udzielonym podcasterowi Benny'emu Johnsonowi. Vance mówił o aktach dotyczących UFO i publikacjach rządowych, stwierdzając, że jest „zafascynowany” tym tematem, ale nie miał jeszcze wystarczająco dużo czasu, aby „dotrzeć do sedna sprawy”:

Cytat:„Już kilka razy mówiłem: »Dobra, jedziemy do Strefy 51, jedziemy do Nowego Meksyku, dotrzemy do sedna sprawy«. Ale potem nie pasowało to czasowo… Jestem bardziej ciekawy niż ktokolwiek inny. I od trzech lat mam najwyższy poziom dostępu do informacji niejawnych. Dotarę do sedna sprawy”.

Area 51 to tajna placówka Sił Powietrznych Stanów Zjednoczonych na południu Nevady, która od dawna kojarzona jest ze spekulacjami na temat życia pozaziemskiego. Johnson zapytał Vance'a o rozporządzenie prezydenta Donalda Trumpa z lutego, nakazujące agencjom federalnym „zidentyfikowanie i ujawnienie” rządowych akt dotyczących UFO i istot pozaziemskich. Trump wyjaśnił, że podjął ten krok ze względu na „ogromne zainteresowanie” po tym, jak były prezydent USA Barack Obama publicznie potwierdził istnienie obcychTrump powiedział później dziennikarzom, że Obama „ujawnił tajne informacje, czego nie powinien był robić”.

W wywiadzie powiedział Vance do Johnsona:

Cytat:„Nie wierzę, że to kosmici. Myślę, że to demony”.

Opisał to jako chrześcijańskie rozumienie „niebiańskich istot, które latają i robią dziwne rzeczy z ludźmi”. Doniesienia o istotach pozaziemskich dobrze pasowałyby do wiary chrześcijańskiej, tak jak ją rozumie:

Cytat:„Chodzi mi o to, że każda wielka religia świata, w tym chrześcijaństwo, w które wierzę, rozumiała, że tam na zewnątrz są dziwne rzeczy i że są rzeczy, które bardzo trudno wyjaśnić”.

Nie wszyscy widzowie byli przekonani do poglądu Vance'a, że obcy to demony. Na przykład napisał jeden z komentatorów na platformie X, że widać tu umysł średniowiecznego chłopa. Zainteresowanie UFO i podobnymi zjawiskami wzrosło w ostatnich latach, ponieważ rząd USA badał liczne zgłoszenia – między innymi za pośrednictwem Biura ds. Rozwiązywania Anomalii We Wszelkich Dziedzinach (AARO) przy Pentagonie – oraz utworzył kanały, za pośrednictwem których piloci i opinia publiczna mogą zgłaszać obserwacje.

W marcu 2024 r. Pentagon oświadczył, że nie ma dowodów na to, iż niezidentyfikowane obiekty latające są rzeczywiście technologią pozaziemską. Dodano, że w wielu przypadkach chodzi o balony meteorologiczne, samoloty szpiegowskie, satelity i inne rutynowe działania.

Amon
www.strefa44.pl
www.strefa44.com.pl
[Obrazek: Bez-nazwy-25489.png]
Skocz do:

« Starszy wątek Nowszy wątek »